Upplevelsepresenter

Att ge bort en upplevelsepresent är ett riktigt roligt och annorlunda alternativ till mer traditionella presenter. Det finns en upplevelsepresent som passar alla, oavsett ålder, intresse och anledningen till att någon ska firas. Det kan vara allt från en stillsam och välgörade dag på spa till nervkittlande fallskärmshoppning eller fartfylld rallykörning. Ger man bort en upplevelse kan man nog vara helt säker på att den kommer att uppskattas, om man lyckas pricka in just den personens upplevelsedrömmar. Är man några stycken som går ihop och lägger en slant vardera är det inte en present dom blir dyrare än något annat.

Säkert har alla något mer eller mindre ovanligt man vill göra, men oftast blir det väl så att man inte riktigt tar tag i det av en eller annan anledning. Bara att få slippa allt kring att organisera äventyret är ju en present i sig.
Att kunna ge bort ett verkligt minne för livet till någon man håller mycket av, måste vara en av de bästa känslorna i världen. Att få se någon man gillar i sitt esse och kanske också dela upplevelsen mer aktivt, blir ett minne man kan leva länge på. Att åka luftballong med sin älskling eller äntligen ge sitt barn möjligheten att rida på en häst värmer hjärtat på både givaren och mottagaren.

Även om en upplevelsepresent är koncentrerad till ett tillfälle, är den ändå många gånger mer varaktig än någon annan gåva. För minnena bär vi ju alltid med oss. Ofta när man ska köpa present fastnar man i tankarna: ”Men han/hon har ju allt!” Saker kan man alldeles säkert få för mycket av, men upplevelser kan man få hur många som helst. Till gourmeten finns det alltid en ny smakupplevelse att göra; vinprovning, whiskeyprovning, chokladprovning – det finns hur många liknande koncept som helst. Vildhjärnan vill man kanske överraska med möjligheten att ta en riktigt cool körrunda i en Lamborghini.
Med festföremålet i fokus är det lätt att göra en upplevelsepresent personlig. Bor personen i fråga långt bort och det inte känns så aktuellt att skicka ett stort paket, är det ett perfekt tillfälle att istället skicka ett presentkort med en upplevelse att lösa in. Det blir ett litet paket med hur mycket innehåll som helst.
Upplevelsepresenter kan köpas och beställas lätt över internet. Ska presentkortet skickas, brukar det finnas möjlighet att få med en alldeles egen hälsning till mottagaren.

Företag som förmedlar upplevelsepresenter:

Upplevelse.com